Tuinaanleg

  Voordat we aan de slag gaan met de tuinaanleg en het bestraten van uw tuin, voeren we nauwkeurig grondwerk uit mits dat nog gedaan moet worden. Grondwerk en grondverzet vormen de basis voor uw tuin. Het is zeer belangrijk en essentieel dat de grond in uw tuin op de juiste manier bewerkt wordt. Denk hierbij aan de helling, diepte en opbouw. Alles wat gebouwd of aangelegd gaat worden, moet voldoende draagkracht en voldoen aan het ontwerp van uw tuin. Dit is nogal een precisie klus. Wij zorgen dat deze klus met uiterste precisie wordt uitgevoerd door ons vakmanschap (eventueel met inzet van grotere machines).

  Zodra dit gedaan is gaan wij aan de slag met het aanleggen van uw tuin. De meest uiteenlopende werkzaamheden kunnen door ons worden uitgevoerd, denk hierbij aan: vijvers, bestratingen, damwanden, beschoeiing, pergola’s en aanplant vaste planten, heesters en bomen. Ook kunt u bij ons terecht voor het aanbrengen van drainage, het maken van blokhutten of hekwerk. Voordat we beginnen met het aanleggen van uw tuin is het belangrijk dat we een aantal punten in oogschouw nemen.

  • Welke type/soort tuin wilt u?
  • Ligging van de tuin. (ontwerp eventueel daarop aanpassen)
  • Wat voor soort grond hebt u in de tuin.
  • Wat voor beplanting wilt u in de tuin.
  • Wilt u verlichting in de tuin?

  Tips voor je begint met het aanleggen van je tuin Bepaal behoeften en wensen in je tuin Maak een lijst met behoeften en wensen. Hebben uw kinderen een speelruimte nodig? Wil je groenten kweken? Wil u een terras om in de tuin te kunnen zitten? Denk hier goed over na en bespreek eventueel met een hovenier wat exact de mogelijkheden in uw tuin zijn. Bestudeer de zon- en windpatronen. Misschien wilt u een terras aan de westkant van het huis plaatsen, maar het krijgt veel middagzon, wat kan beteken dat etenstijd in augustus niet ontspannend is – alleen heet. En wind die om een ​​hoek fluit zal snel een vuurplaats doven. Dat zijn veel voorkomende fouten tijdens het ontwerpen van de tuin. Je ontwerp moet rekening houden met wat de zon en wind op verschillende tijdstippen van de dag en het jaar doen. Ga zitten en geniet van uw tuin”  Ga een tijdje veel tijd besteden in uw tuin. Snelle conclusies trekken over uw tuin kan leiden tot keuzes die op de lange termijn niet werken. Nadat je meer tijd buitenshuis hebt doorgebracht, begin je gebieden te zien waar je wilt gaan zitten waar je eerst niet aan had gedacht.